.

2009-10-30 @ 08:22:47

Idag blir det till att stanna hemma från praktiken och hosta sönder lungorna, som vanligt när jag blir förkyld alltså. Det jobbiga med att stanna hemma är att jag får dåligt samvete, för jag känner mig rätt pigg när jag tar det lugnt, men jag vet ju även att jag skulle vara minst lika slut idag som jag blev igår. Så slutsatsen är helt enkelt att det var bra att jag stannade hemma!

Malin

Du kan inte förvänta dig

2009-10-28 @ 17:28:08

För varje gång du gör så där så blir det mer och mer uppenbart för mig att jag inte känner dig längre! Och hur kan man inte känna nån som man kännt i hela sitt liv? Ja det där är fullständigt ditt eget fel och egentligen kan du inte förvänta dig att få nånting tillbaka, att jag ska ställa upp för dig när du behöver det. För vet du, det är du själv som sätter dig i den här situationen och förstör ALLT.
Det värsta är att jag kan sitta här och säga såna här saker och jag vet ändå att den dagen du kommer krypande tillbaka så kommer jag ändå låta dig göra det.

Malin

Långt ifrån tipp topp

2009-10-28 @ 17:11:46
Blä! Halsen och hela kroppen gör ont, jag fryser mest hela tiden förrutom när jag får värsta värmeattackerna! Jag hatar förkylningar och jag hatar att det är på gång nu när allt annat är så nytt och tar på krafterna.

Annars då, jag har varit på nya praktikplatserna i en respektive två dagar. Ja för det är ju det som är det krångliga, jag ska vara på NVE 2 dagar i veckan och Rehab Norr 3 dagar, eller ja beroende på hur långa dagarna blir, för jag behöver jobba in lediga dagar annars kommer aldrig pluggandet fungera!
Platserna blir säkert bra, men än så länga känns det inte så där wowbra och roligt, men absolut intressant och jag kommer vara expert på kognitivahjälpmedel efter de här 7.5 veckorna!
Malin

Ännu en helg har passerat

2009-10-25 @ 18:02:49
Vart tar tiden vägen, helgerna kommer och innan jag hinner blinka är den slut. Fast så är det med allt, det var nyss jul och snart är det jul igen! God damn it jag börjar bli gammal, hur fort ska inte tiden gå när jag är 80?!
Well well man får vara glad att man hinner med nåt.
I fredags var girlsen hos mig, vi hämtade lite god mat från Grekiska Kolgrillsbaren, pratade massor och såg på Idol, en mysig och välbehövlig kväll!

I lördags sov jag länge, så skönt! Sen gick jag ut i det lite mindre mysiga vädret och tog en sväng på stan. Men det var mest en besvikelse, jag hittade nästan ingenting, jag som ville ha en stor och mysig kofta att krypa in i! Men nej jag hittade ingen som jag gillade, som var i rätt färg och som inte stacks ( Jag tål inte ull!).
Däremot köpte jag två mössor så jag slipper frysa om öronen och huvudet, det var ju alltid nåt. Blev några andra småsaker som var fina också! Sen blev det en lugn och skön kväll i min ensamhet.

Idag har jag skickat iväg skolarbetet och en stipendieansökan, packat, tagit tåget tillbaka hem* , gått en sväng på Loppishallen och Möbler och Ting och köpt ett busskort.

* När jag skriver hem så menar jag hem, jag har insett det mer och mer att lägenheten i Örebro är bara någonstans där jag bor, jag trivs bara okej där. Men hemma kommer det aldrig bli, det är ensamt där och jag mår bättre av att vara i Enköping.
Ta nu inte illa upp tjejer, jag vet att ni finns där, men ni har ju alla nån att gå hem till och det har inte jag och det blir ensamt då! Jag mår bäst när jag får vara nära familjen och släkten, det kan inget ändra på, speciellt inte när saker händer runt omkring, sånt som inte går att styra och som tar energi ifrån en.

Nu ska jag ladda inför en ny vecka, nya utmaningar och en ny praktikplats.
Malin

Kvällen

2009-10-23 @ 12:41:25

Jag hoppas det blir en bra kväll, klart det blir!
Ska umgås med tjejerna, köpa hem lite mat, snacka skit och bara ha det bra.
Synd att vi inte lyckades samla alla samtidigt bara, men nästa gång kanske vi lyckas istället!

Vad gör ni ikväll och resten av helgen?
(Bild: Jag)

Malin

-

2009-10-22 @ 22:18:01

Det finns sår som aldrig riktigt kommer läka, det enda man gör är att lära sig leva med det och att inte tänka på det varje dag.
Men när man påminns om det så gör det ont.

.

Malin

Tips

2009-10-22 @ 20:54:54

Den här boken är så fin och inspirerande, den bevisar även att allting inte behöver kosta en massa pengar bara för att det ska vara fint, mycket kan man faktiskt fixa till på ett billigt sätt!
Den ligger här på mitt soffbord och lyser upp i höstmörkret!:)

Malin

Idag

2009-10-22 @ 19:10:06

Jag är trött, nästan medvetstlös, jag är nog inte van att sitta så där stilla och bara lyssna en hel dag! Jag har ju knappt suttit stilla någonting de senaste 7 veckorna så det blir en omställning.
Dessutom snurrar det runt så många andra tankar i mitt huvud så det blir svårt att koncentrera sig.
Jag har gjort några småsmå ändringar på arbetet, så det får lämnas in i morgon, lär inte hinna med det senare så.
Nu ska jag försöka bota tröttheten genom att diska, tror ni det fungerar?
(Bild: Jag, höst 2009)

Malin

Örebro

2009-10-21 @ 17:05:51

Ja jag är tillbaka i Örebro nu, lägenheten står kvar, vilken tur!
Jag tycket det är väldigt äckligt kallt där utanför så jag sitter här inne och planerar att stanna här till i morgon när jag måste gå till skolan.

Nej nu ska jag skriva ut lite saker och ringa min syster och fråga lite om sakerna jag ska skriva ut!

Hörs eller ses!Nästa helg är det Halloweenfirande i Tingvastbo, vad ska jag klä ut mig till tycker ni?
Och ni MÅSTE komma med förslag!

Malin

Här kunde jag bo

2009-10-20 @ 18:59:34

Nu har jag hittat ett nytt hus jag skulle kunna tänka mig att köpa, lagom stort och helt okej läge, bara jag har bil. Bara de vill vänta lite tills jag har lite mer pengar så ska det nog gå att ordna!:P

Malin

Det var på tiden!

2009-10-20 @ 16:47:04

Äntligen är det färdigt med min nästa praktikplats och inte är det med hjälp av Carins hjälp, hon är en fjant och jag kommer inte tro på henne i fortsättningen om hon säger att det bara är att ringa om det är några problem, jo tjena att hon hjälper till! Åtminstone har jag inte märkt ett dugg av det. 
Nej allt har lösts med hjälp av Anna B, TACK!
Utan Anna hade jag förmodligen blivit tvungen att åka till Tierp, men nu får jag istället vara i Uppsala som det var tänkt från början, bara att jag ska vara på ett (eller två?) andra ställen!

Annars har jag gjort min sista dag på KUA och Enköpings lasarett idag, jag kommer sakna det stället och de människorna jag jobbat med, de har vart så trevliga (med undantag från några) och snälla!

Jaha om man skulle sätta sig och läsa igenom ett stycke arbete, tråkigt! Sen tror jag minsan att det är innebandy ikväll, nej men oj då måste jag titta på den!;)

Ha en bra kväll!

Malin

Måndag

2009-10-19 @ 16:47:53

Så var det Måndag igen och i morgon är det Tisdag;) Och då gör jag min sista dag på den här praktikperioden, på Onsdag fick jag ledigt och då har jag hör och häpna,bokat en klipptid, jag tänkte att det var dags nu efter så där 8 månader! Behöver jag tillägga att jag hatar att klippa mig?
Alla fall så blir det Örebro efter det!

Jag hittade några saker att köpa igår på loppisen, men inte så där överdrivet många grejer, tråkigt jag som laddat inför storköp!
På kvällen fick vi lite fika hos brorsan, bara för han ville, snällt va?

Annars har det inte hänt så mycket i helgen, eller jo det var tydligen en sån där barnafödahelg.
Natten till fredag tror jag det var så fick några bekanta, eller ja det är Caroline och Henriks kompis(ar) en dotter. Och sen igår fick en gammal klasskompis till mig också en dotter, grattis till er alla!
Men nu inväntar jag de lite närmare kompisarnas barnafödande, men det är först om några/flera månader så det lär dröja:)

Ikväll har jag och brorsan nåt på gång, kameran är med på det också.
Haha han har så konstiga idéer för sig ibland, men om han blir rik så hoppas jag han ger mig lite pengar som tack för besväret!;)

Malin

Loppis!

2009-10-18 @ 10:20:37

Tjoho idag ska mamma och jag till Uppsala på loppis, me like!:) Hoppas jag gör några fina fynd bara, annars blir det rätt tråkigt kan jag tänka mig;)

Ha en bra dag,
jag kanske återkommer senare med bilder på det jag förhoppningsvis köpt,
annars blir det en annan dag!

Malin

Vaken

2009-10-17 @ 07:46:37

Varför är jag redan vaken? Jo för att katten väckte mig kl. 7 (på en lördag!) och jag kan inte somna om!:/

Vet inte alls vad helgen har att bjuda på, lite innebandy kanske, men annars är inget planerat! Det blidde inget Örebro igår tyvärr, men jag kommer på onsdag istället, eller det skulle jag ju ha gjort även om jag åkt dit nu i helgen. Så igår blev det lite idoltittande med Caroline och Emil, så där lagom en fredagkväll när man inte orkar göra något annat!

Hoppas ni fortfarande ligger och sover och så hörs vi kanske senare idag!


(Bild: Jag 2009)

Malin

Slutseminarie och så

2009-10-15 @ 19:26:51

Så idag hade vi slutseminariet efter de två veckorna på KUA, det där med seminariet var inte så allvarligt, vi skulle mest berätta utifrån våra egna professioner vad vi gjort med en patient. Så jag sa bara lite om hans hemförhållanden, hjälpmedel och hur det gått på adl-bedömningen.
Jag har insett den här veckan att jag inte har så mycket att göra på avdelningen, det är långt ifrån en heltjänst, det kanske är därför Johanna, min handledare, bara är där på 50% om ens det.

Jag tror jag kommer sakna de andra i teamet, det har trots allt varit roligt de här veckorna, men så verkar det vara här i livet. Man träffar på nån människa och helt plötsligt är de borta ur ens liv igen, tråkigt!

Nehej om man skulle plugga nån minut till.
Jag orkar inte lägga ner nån energi på det här arbetet så det får gå som det går, jag är långt ifrån nöjd med min insatts.
 Men nu är det som det är och det som är är att det är höst och jag är allergisk mot hösten och mörkret och blir så där trött så jag helst skulle vilja sova i flera veckor i streck!


Jag vill ha så där jättemycket snö nu så mörkret blir lite lättare att stå ut med!

(Bild: Caroline, Ed Januari 2009)

Malin

Om

Min profilbild

Malin

RSS 2.0