Ändrade planer

2009-03-28 @ 15:30:51
Efter att ha suttit och haft jättetråkigt hela dagen så ringde jag och beklagde mig för mamma, okej jag skulle kolla hur det gick med flytten också. Efter ett tag ringde hon tillbaka och då hade hon en del argument för att jag kunde åka hem istället för att sitta här i lägenheten och häcka...det var ganska bra argument så jag köpte dem, så nu är biljetten bokad å jag ska packa och fixa det sista. Så nu blir det trots allt Enköping till på onsdag, så det så!

Nej nu måste jag springa å fixa lite saker! Hörs kanske på onsdag då, för datorn får stanna här å mamma å pappas dator är sönder så då slipper jag internet i några dagar;)
Malin

Lite hjälp!

2009-03-28 @ 10:58:28
Vet ni, jag är i princip helt ledig till på torsdag, jag ska bara skriva nån rad till på Tamina(skoluppgiften) och sen skicka in henne och möjligtvis(läs troligtvis) läsa lite inför hemtentan nästnästa onsdag-torsdag. Men sen då? Jag har inget alls att göra (förutom att träna), inget som behövs göras eller som jag tänkt länge att jag ska göra!

Så snälla, kom med lite tips och idéer på vad man kan hitta på! Och råkar nån annan ha lika tråkigt och lite att göra som jag så är ni mer än välkomna att hälsa på eller höra av er om ni vill hitta på något! 
Malin

Hallå Hallå!

2009-03-28 @ 10:38:49
(Rubriken måste uttalas/läsas på ett speciellt sätt för att det ska bli rätt, dock är det ju lite svårt att skriva så ni faktiskt vet hur ni ska uttala det, ni får gå en HLR kurs med mini Anne helt enkelt så förstår ni)

Det var lite av ett äventyr att ta sig till spinningen igår, tänk er Barnen i Bullerbyn, när de är i skolan och det bara snöar och blåser mer och mer så de till slut blir hem skickade, sen när de väl går där så är det värsta snöstormen och de blir tvugna att gå in till skomakaren och söka skydd! Nästan sånt väder var det när jag cyklade(!) till träningen, det var världens motvind och toksnöade rakt i ögonen på mig, så jag blundade och cyklade på. Tur att jag kan vägen till skolan så bra så jag hittade ändå :) Jag va alla fall uppvärmd när jag kom till träningen:P

Sen va det bara att cykla hem fort och hoppa in i duschen och fixa i ordning mig, sen träffade jag E här ute i trapphuset och vi begav oss till bussen och sen vidare till Järntorget där vi mötte de andra. Maten intogs på Grekiska kolgrillsbaren, det var så gott så! Grillspett (jag kan inte grekiska så jag vet inte vad det heter på grekiska helt enkelt), klyftpotatis, tzatsiki och så lite sallad blev det!
Det var en mycket trevlig och mysig kväll, tack tjejer!:D Haha fast vi är lite sämst, alla var jättetrötta redan innan vi fått in maten, vi är inte gjorda för att vara vakna så sent kanske;) När E och jag åkte hem var bussen full med 15-åringar (?) som skulle på fest, då kände jag mig nästan lite gammal:P

När jag sen skulle borsta tänderna igår så såg jag att en till av mina vidsomständer är på väg upp, den andra började växa upp i somras (den är fortfarande knappt upp alls), kul att ha två vidsomtänder som kan turas om att göra ont ibland! Förresten så fick jag höra av en av arbetsterapeuterna på CHF igår att jag var smart, bara för jag svarade rätt på en fråga!  Så nu är det alltså bekräftat, jag måste var sjujäkla smart, bara så ni vet ;)

Nu vill jag bara avsluta med några väl valda ord:
Tingeling tingeling!
Malin

:D

2009-03-27 @ 14:40:43
Idag har vi varit på centrum för hjälpmedel och kollat in lite kognitionshjälpmedel å så där, coolt :)
Jag tyckte det var en intressant dag och den fick ju ett plus i kanten av vår roliga lunch också, haha jag vet inte allt vi diskuterade, men himla skoj hade vi åtminstone, jag tycker synd om de som satt vi de andra borden och inte fick vara med i våra samtal och skratta med oss ;)

Just nu undrar jag vad grejen är med det här snöovädret som är utanför!! Äckleväder, jag tackar E.N för skjutsen hem så vi slapp gå:) Meen snart till 16.30 ska jag cykla till skolan och gå på spinning, så då måste jag ju ändå gå ut och bli blöt och inte se nånting..hmm skidglasögon vore en smart grej att ha idag!

Sen blir det till att snabbt åka hem och duscha och fixa sig och bege sig till stan, en kväll med några av de bästa tjejerna, det kommer bli great!:D

Nej nu måste jag hinna med en massa saker! Hörs!
Malin

Saknar!

2009-03-26 @ 22:27:43
Det här med saknad, det är ganska så jobbigt, men det finns ju positiva saker med att sakna människor också. Saknar man människor så innebär det ju att man tycker om dem och att tycka om folk är ju alltid trevligt! :) Och sen är det ju så att skulle man inte sakna dessa personer så skulle man ju inte alls uppskatta att träffa dem när man väl gör det!

Men hur som helst så saknar jag en del människor just nu, ja familjen och släkten så klart, de är bäst!:) Värst är det att bo så här i en annan stad när det händer något där hemma, som typ att någon fyller år och så får man inte vara med och fira dem. Vi umgås ju ständigt så att missa såna saker är tråkigt helt enkelt!

Sen saknar jag ju en hel del Vi Unga människor, det finns alltid någon att sakna där helt enkelt eftersom alla bor på helt andra ställen än där jag bor, just här i Örebro bor ingen av dessa underbara människor (inte vad jag vet alla fall). Behöver man nån gång ha en kram eller två så ska man helt klart träffa någon Vi Unga kompis:) Jag träffar nästan aldrig nån av dessa kompisar längre sen jag slutade i förbundsstyrelsen och hela köret. Det känns lite sorgligt att gå från att vara nån inom Vi Unga och titt som tätt umgås med alla möjliga människor till att man inte träffar eller knappt pratar med dessa människor längre:(

Och sen har vi då mina gymnasietjejer, de har jag tappat bort helt sen vi tog studenten och jag flyttade till Spanien :( Men jag saknar er ofta ska ni veta (om ni nu råkar vara inne här och läsa nån gång ibland)!  Jag menar såklart inte alla tjejerna i klassen, för det är faktiskt inte många jag saknar därifrån, vilket kan va förståeligt. Men det är de där 3 helt enkelt, ni borde veta vilka ni är :P

Hehe det blev visst 3 olika sorters saknad;) En saknad efter dem jag träffar ofta och alltid kommer ha kvar, de jag kanske träffar nån gång ibland och så de jag aldrig träffar, mer än att springa på dem nån gång ibland...

Så så är det!
Malin

Jag skulle vilja

2009-03-26 @ 16:53:21

Nu är jag hemma efter seminariet, det var ju ingen fara alls och det som lät på alla andra att det var värsta mardrömmen, hmm läraren kanske taggade av lite mer efter varje seminarietimme hon hade och vi var ju sist ut så då kanske hon var jättesnäll eller så?:P Eller så var vi bara jättebra helt enkelt!

Det blir ingen träning idag heller, känns inte som jag orkar det och inte vill jag heller för jag har ont i halsen. Har ju nåt skräckexempel på mosterns kompis som tränade när han var sjuk, det blev inge vidare för hans hjärta.

Just nu skulle jag vilja piffa till det lite här hemma, göra nånting nytt helt enkelt, dock är det liite svårt att möblera om. Visst det kanske går att hitta någon annan lösning på hur jag skulle ställa möblerna, men problemet är att jag inte kan rubba soffan haha. Jag kan inte flytta den en cm ens:P Och nej så svag är jag inte,men det är en bäddsoffa och den väger nog minst 10 ton! Ni kanske inte tror mig, men då får ni väl komma och provlyfta den då! ;)

Eftersom det alltså inte är något alternativ att möblera om så skulle ett alternativ vara att köpa lite nya roliga heminredningssaker, hmm får fundera på det. Speciellt vad det skulle vara för saker sådana fall, helst saker med färg eftersom min lägenhet är otroligt ljus. Väggarna är nån slags gråvit färg (utom en fondvägg i sovalkoven och hallen), sen är köksskåpen och taket också vita. En hel del möbler likaså, eftersom jag köpte dem i förra boendet och där behövdes vita möbler. 
Kanske lite nya krukor skulle kunna vara nåt, i någon rolig färg typ gröna eller blå för att matcha allt annat :)

Har ni några smarta/roliga/bra tips på hur jag kan göra det lite roligare här hemma?

förresten har jag inga tavlor på väggarna, känns inte värt att orka borra en massa hål bara för den lilla korta tiden jag ska bo här, sånt får jag satsa på i nästa lägenhet när jag kanske ska bo där lite längre.


Nej nu ska jag nog se om maten har tinat så jag kan få äta nån gång!

Malin

: /

2009-03-26 @ 09:32:59
Baah jag är jättenervös inför seminariet om Tamina idag :/ Blää jag hatar att jag hatar seminarier, speciellt med den där läraren, me don´t like! Dessutom så har inte våran grupp seminariet förrän 14.45 så det är en halv evighet tills dess, men jag ska försöka sätta mig ned och läsa lite, jag behöver en del referenser, då kanske jag kan känna mig lugnare sen eller ändra om jag är helt ute och cyklar angående nåt!

Förkylningen har inte intagit kroppen så värst mycket, lite småtäppt i näsan bara, så jag kanske ska försöka gå på spinningen idag. Antingen bryter förkylningen ut helt eller så försvinner den, är det nån gång jag ska bli förkyld så är det helt klar nu. Eller det kan få vänta till på fredag natt, så jag orkar med fredagskvällen med tjejerna. Sen efter det är jag nämligen ledig till på torsdag då det är dags för fältstudier, innan det antar jag att det är tid till att läsa lite litteratur inför hemtentan veckan efter!

Hmm funderar på om det är någorlund varmt på uteplatsen snart, så jag kan sätta mig ute i solen och njuta lite, fast saken är den att det är minus grader ute så det kanske är svinkallt! Jag får väl prova helt enkelt :P

Ha en bra dag!
Malin

Just nu

2009-03-25 @ 21:36:56

Jag ligger och tittar på Leila på landet på tv4+, nu ska hon laga nånting med musslor, så står hon här och säger att de här musslorna är sandmusslor så då måste man få dem att spotta ut sanden som de har inut i sig. Så hon lägger dem i en burk med vatten i och sen häller hon på massa salt så de tror att de är hemma i sitt saltvatten i havet, då spottar de alltså ut sanden. Sen när hon lurat dem på detta vis så stoppar hon i dem i kastrullen och börjar koka dem..
Det tyckte jag lät väldigt taskigt måste jag ju säga, ja lika taskigt som att koka de levande kräftorna!

Jag tittade förresten på en dokumentär på svt play förut idag, den hette "Dagen då mina skolkamrater dog". Den handlade om en lite gruvby i Wales där ett av deras avfallsberg från gruvorna gav vika en dag 1966 tror jag det var. Allt detta avfall som även drog med sig träd och liknande "spolades" ned över byn och jättemånga människor dog, de flesta var små barn som var i sin skola när detta inträffade. Sedan fick man nu komma tillbaka 40 år senare och möta de som överlevde och det var ju inte många som var i själva skolan som gjorde det.
Jag förstår inte hur en sån liten by kan gå vidare, nästan alla familjer måste ha förlorat minst en närstående och många förlorade flera. Och de som inte förlorade någon i allra närmaste familjen kände ju såklart många andra som hade dött. Jag blev fascinerad över att de ändå kunde gå vidare med sina liv, även om detta såklart påverkade dem i restan av deras liv.

Malin

Njaej

2009-03-25 @ 15:50:18

Det är inte okej just nu, för det första har jag bara sovit max 5 timmar i natt för jag bara inte kunde somna för jag va täppt i näsan å lite sånt. För det andra så infann sig en härlig huvudvärk pga. detta, vilken förstärktes av att vi provade lite glasögon, förstoringsglas å andra synhjälpmedel i skolan, jag blev helt snurrig och slut i huvdet av detta. Sen så är det nog en förkylning på intågande, det är en speciell huvudvärk som uppstår av detta, så den har samarbetat med den andra huvudvärken och intagit det mesta av mitt huvud. Sen har vi ju halsontet och bihåleontet också, ja jag är medveten om att jag prcis hittade på egna ord, men ni förstår nog ändå!
Så så är läget just nu, meen jag överlever, om jag stannar här i soffan under filten vill säga, så ingen FUSK idag inte, för där måste man banne mig vara på topp, annars stupar man fort och det är inte bra!

Förresten va det inte meningen att det här ska låta gnälligt, det är mer som att jag avlägger en rapport angående mitt mående förtillfället och så kan det ju få er andra att känna er på topp för att ni inte har några såna här symptom ; P

Hmm måste komma på nåt att äta också, för några våfflor blir det som sagt inte! Helst skulle jag bara vilja äta väldigt onyttigt, men det finns inte direkt nåt sånt här hemma just nu.. får väl tugga på ett äpple istället ; )

Hej svejs!

Malin

;)

2009-03-24 @ 20:51:51

Jag tog mig alla fall iväg till träningen, väl där så gick det bra trots tröttheten, men nu efteråt är jag ju ännu tröttare:P Sen fick det bli en liten snabbhandling innan jag åkte hem igen.

Nu sitter jag och tittar på säsongsstarten av Äntligen hemma så jag kan lära mig att snickra och inreda lite! Dessutom är det ju så att han Björn är helt okej att titta på också (läs att han ser riktigt bra ut) ;)
När vi ändå snackar om säsongspremiärer så ska äntligen mitt älskade Sjukhuset börja snart igen, yes!:) Mamma tyckte nog jag va lite knäpp i helgen när vi såg reklamen för det, jag jublade men det var ju för att jag har längtat efter det! Haha

Det var det jag ville ha sagt förtillfället!

Malin

En snabbis

2009-03-24 @ 17:13:08

Det blev en lång och tung dag i skolan, jag förstår inte hur man kan va så trött, kan tänka mig att jag såg sjukt ointresserad ut trots att det var intressant, men jag höll helt enkelt på att somna!

Nu är jag bara hemma en snabbis, ska snart hoppa i träningskläderna och bege mig ut i det kalla vädret..hehe okej det är bara -0.2 men det känns betydligt kallare, speciellt med den här snön!
Jag försöker intala mig själv att det ska bli såå roligt att träna och att soffan är väldigt obekväm, det funkar så där måste jag säga!
Men jag fick lite extra energi när jag loggade in på facebook och såg att J(E) och hennes A äntligen hade fått sin lilla son, bara så där 3 veckor(?) senare än beräknad tid! Grattis jag är så glad för er skull:) Men förstå att gå och vänta så där extra länge!

Jag blev förövrigt himla sugen på våfflor när jag skulle logga in här, de hade en bild på det på startsidan helt enkelt för att det är våffeldagen i morgon. Men det kan jag bara fortsätta drömma om, för nåt våffeljärn äger jag inte!

Idag kommer brorsan hem från sin lilla tripp med L till Hawaii, sen tror jag även brorsan vart en sväng till ett annat ställe som jag inte kan stava till(:P) och hälsat på N. Men som sagt idag kommer/har ha kommit hem därifrån och han får börja leva ett lite mer stillsamt  och normalt liv i Enköping igen och sluta flänga och fara mellan Sverige, Norge och USA, för i morrn kommer även L hem från sitt år som au pair. Och nej jag har inte vart så jätteavundsjuk på deras resa till Hawaii för de åkte dit när det var regnperiod så de har faktiskt haft en del regn och inte bara sol och fint väder! Men men trevligt att ha dem hemma igen så man kan umgås lite med dem!:)

Träningskläder va det jag: /

Malin

Godmorgon världen!

2009-03-24 @ 09:17:01
Ja precis så som Jimmy Jansson sjöng för några år sen!:P Vaknade 7.30 i morse och kunde inte somna om, kände mig stressad på nåt vis. Så det var bara att gå upp och göra frukost och sen titta på lite nyheter. Det är finfint väder ute idag med solen som lyser, grejen är ju bara det där att den lyser på all den snön som vräkte ned igår. Våren är alltså begravd ett tag till, men desto gladare blir vi väl när den är här på riktigt, med sin pollen och allt så man blir jättetrött!;)

Nu är det snart dags att bege sig till skolan, föreläsning eller nåt mellan 10-16 idag, kommer bli kämpigt, man är inte så van vid heldagar längre:P Så det börjar väl bli dags att slänga ned blocket och pennorna i väskan och plocka fram matlådan och så dära, men det får bli om nåra minuter eller så!

Ha en bra dag!
Malin

Ensamt

2009-03-23 @ 19:36:17
Jag hatar när den här känslan  av ensamhet kommer krypandes, vartifrån vet jag inte, kanske ligger den under soffan och gömmer sig till det är dags att dyka upp nästa gång. Jag är van att vara ensam, det har jag alltid varit och det är ganska skönt ibland. Men sen, oftast när jag har umgåtts mycket med folk dygnet runt, så känner jag mig bara så ensam. Jag gillar det inte! :( Och eftersom jag inte är nåt big fan av att prata i telefon så kan jag inte ens ringa till någon och bara prata och låtsas att vi sitter bredvid varandra och umgås.

Det blev ingen träning idag, mina träningsbyxor hade inte hunnit torka helt, jag var inte peppad för push and lift heller, det är segt. Så istället blev det en promenad i skogen på 1.5 timme, det var lugnt och skönt. Jag gillar förresten utsikten därifrån, man ser hela Örebro lite från ovan, nice:) Fast det var lite för mycket snö och lera där uppe i skogen, så det var lite små halt på sina ställen, så att försöka börja springa där är nog ingen hit än så länge, men sen så.

Ska kanske koka te och äta lite mörk choklad för att muntra upp mig själv , ja så får det bli!
Malin

Det kan ju inte alltid gå bra!

2009-03-23 @ 11:22:43
Idag har jag då ägnat förmiddagen åt att tvätta, själva tvättandet gick väl utmärkt ,men torkningen gick det inge vidare med:P Torktumlaren ville visst inte samarbeta, jag slängde in tvätten och startade den, när jag kom tillbaka så hade den helt enkelt inte torkat min tvätt. Jag kanske ska tillägga att det inte var mitt fel, det var nåt tekniskt fel. Så det var bara att hänga upp tvätten här i lägenheten istället, man får ju lov att vara lite uppfinningsrik när man ska hitta platser att hänga allt på :)

Så just nu ser det väl ut nåt sånt här i lägenheten!Nu är det bara att höja värmen och låtsas att jag sitter i en bastu! Eller så försöker jag plugga lite, har bara lite finputsning kvar förtillfället, sen kanske det behövs finputsas lite mer senare i veckan.

Malin

Jag undrar

2009-03-22 @ 23:32:42
Jag läste nyss på aftonbladet att det var proteststorm mot facebooks nya utseende, första tanken som dyker upp i mitt huvud är om folk inte har viktigare saker att bråka och bry sig om?!
Den andra tanken är att jag måste börja läsa någon mer seriös tidning som kanske inte skriver om såna saker, fast de är ju ganska komiska ibland i och försig. Riktiga nyheter som kanske har lite mer sanning bakom sig och som inte slänger sig med såna "starka" rubriker får jag ju trots allt när jag tittar på rapport varje morgon och ibland på kvällen.

Nej nu borde jag väl sova, men jag är inte trött på det viset. Och jag vet ju att det kommer bli som vanligt, att jag bara ligger där och vrider och vänder  på mig i sängen i några timmar innan jag faktiskt somnar! Någon som har några bra sömntips? Det här med att träna regelbundet å så verkar inte fungera det minsta, det är bara skitsnack, åtminstone när det gäller mig!
Så som sagt, har ni några bra sömntips så släng fram dem bara!

Godnatt!
Malin

Om

Min profilbild

Malin

RSS 2.0