Leker lite med mina foton

2009-07-30 @ 16:30:38
Dagens projekt har varit/är att lära mig att redigera mina bilder, piffa upp dem lite så de blir snäppet bättre. För jag har läst på en av fotobloggarna jag följer att man ska göra det för att fotona ska bli ännu finare. Så jag tog helt enkelt tag i att gå en våning upp och leta efter skivan med Photoshop och sen satte jag igång. Det syns lite skillnad, men jag har ingen aning om vad jag gör egentligen, jag bara gör lite, man lär sig ju av sina misstag så ;)


Före:
 

Efter:


Är det någon som har några tips på hur jag lättast ska lära mig? Ja förrutom att läsa i nån tråkig manual förstås!:P
Malin

Kantareller så långt ögat kan nå!

2009-07-30 @ 11:26:49

Igår kväll var vi ute i en skog någonstans i Sverige (kan ju inte avslöja vilken) och letade svamp, jag kan säga så mycket som att jag är väldigt nöjd med dem jag hittade:D Jag plockade en hel kasse med kantareller, ja en sån man handlar mat i. De andra plockade såklart också en hel massa och då hade ändå Caroline och Henrik varit på samma ställe för bara några dagar sen och plockat två kassar plus två 3 liters påsar!
Man gick där i skogen (läs kröp runt i buskar och snår) och helt plötsligt fanns där bara ett helt hav med kantareller, så där så man knappt visste vart man skulle börja plocka och det var inte ett eller två såna ställen heller utan hur många som helst!
Fick några fästingar och myggbett på köpet också, men det är såna smällar man får ta! Kvällen avslutades hos Henriks mormor och morfar som bjöd på kvällsfika:)



p.s det är inte lika roligt att rensa dem;)
Malin

En ny favorit!

2009-07-29 @ 17:33:11

Gå in och lyssna lite här på Muckens myspace sida så ska ni få höra en av mina nya favoriter just nu. Jag har hört henne sjunga massa gånger genom åren och vet att hon är jätteduktig och nu har hon alltså spelat in några låtar som jag fastnade för direkt! Trevlig lyssning : )

Malin

Seglat

2009-07-28 @ 20:04:15
Nu har vi varit ute och seglat i lite mer än en vecka, det var härligt! Fast vinden motarbetade oss för det mesta så vi hade motvind var och varannan dag, trots våra försök till planering, vilket resulterade i att vi trots allt inte seglat jättemycket. Vädret har varit ganska bra, tror vi fick en regnskur dagtid på hela veckan och nån regnig natt, men annars sol och moln om vart annat!
Hmm har nog inte så mycket mer att säga så ni får nöja er med några bilder istället.










Malin

Det var på tiden!

2009-07-15 @ 20:54:44
Här sitter jag i uterummet i hängstolen (måste heta så va när det är en sån som är nästan som en hängmatta fast det är en stol?:P), lyssnar på regndropparna och har datorn i knät. Äntligen har vi fått igång det trådlösa internetet och det var tydligen inget man gjorde på 5 minuter. Pappa har försökt flera gånger med det och inte fått igång det, Morgan har också försökt med ett likadant hemma hos honom och det har inte fungerat och ingen av dem är oteknisk. Idag fick pappa hjälp av en som jobbar med datorer för att fixa det och han höll på länge och fixade med olika inställningar innan det fungerar...att det ska behövas nån som är utbildad för att fixa en sån sak är ju löjligt!
Men jag är glad att kunna sitta i hela huset med datorn nu;)

Idag har jag varit ledig så jag följde med Caroline och Henrik till Hacksta när de skulle packa i båten, sen flyttade vi ut den till bojen och tog med oss vindsurfingbrädan och lekte lite. Jag är inge bra på det där med att vindsurfa, jag hamnade nästan i vassen och kom inte upp..men jag har ju inte fått öva så många gånger, skulle man göra det så lär man sig nog rätt snabbt hur man ska göra. En skön dag var det alla fall trots de skrapmärkena jag fått:P

Sen var mamma och jag ut i skogen och letade kantareller, det gick inte heller så bra, de har ju skövlat hela skogen så alla bra svampställen är borta! Men några svampar har vi med hem och en hel jäkla massa myggbett!




Snart, snart, snart är det semester!
Malin

Helgen

2009-07-12 @ 13:48:59
Hej!

I fredags var vi hemma hela dagen och jag tog bort lite färg från mitt bord som jag håller på att göra i ordning. På kvällen åkte vi till Hacksta, pappa, Caroline, Henrik och Emil la i båten medans jag och mamma gick på sakletarjakt :P Jag hittade några finfina saker, några tog jag hem på en gång, andra saker ska jag ta hem när jag flyttar nästa gång. Bland annat  hittade jag en stor brun kista som kommer få agera soffbord:) Ett matbord och några stolar hittade jag nog också, fast det återstår att se om de är tillräckligt fina för att användas senare!
Sen blev det lite grillning med farmor.

Igår åkte vi till Märsön för att fixa nya motorfästet som pappa köpte för att det ska va enklare att dra upp motorn, när det var klart tog vi en testtur med motorn. Vi stannade till och fikade lite också innan vi åkte tillbaka och bjöds på mat av mormor och morfar!

Idag har jag slipat mitt bord, nu ska jag bara fundera på om det ska se ut som det gör nu eller om jag ska måla det vitt!:)



Det här var några av sakerna jag hittade i Hacksta, pallen är farmors mjölkpall som hon hade när hon var liten. Kannan är lite sönder så den ska jag ha en blomma i, en pelargon får det nog bli. Jag ska bara skaffa mig nån sån;)



Här är bordet, det ser mycket finare ut i verkligheten, jag har ingen plats för det i lägenheten just nu så det får nog bo här hos mamma och pappa ett tag framöver. Men som sagt först ska jag bestämma färg på det!
Malin

Jag gillar fynd!

2009-07-10 @ 16:10:47
Har jag sagt nån gång att jag älskar gamla saker, ja saker att inreda sitt hem med? Jag tycker det är jättefint med dessa saker och det är så jag ska inreda min lägenhet från och med nu. Jag har redan en del saker, jag har gjort några riktiga fynd den senaste tiden, fina saker som ska flytta in i mitt hem. Sen har jag en lång lista på saker i mitt huvud (+ en del som är nedskrivet också) på saker jag vill ha.

Det jobbigaste är bara att jag i mitt huvud även har inrett en lägenhet som jag inte ens har! Haha, men bara man vet på ett ungefär vad man vill ha, ja både hur en framtida lägenhet ska se ut och vad som ska finnas i den så finns det ju större chans att man kan springa på dessa saker!

Här är några av de fina saker jag redan har:)



Syns det att jag gillar blått och vitt kanske? (Bilden gör inte riktigt sakerna rättvisa)

På önskelistan står några av följande saker:

* En pepparkvarn att fästa på en hylla (oj vad jag ångrar att jag inte köpte en sån sist jag sprang på det! Men det kommer fler chanser)
* Ett tvättfat med kanna
* En stor spegel
* Ett nattduksbord
* Ett soffbord
* En fotogenlampa i svart med vit kupa
* En taklampa liknande ovanstående

Min lägenhet kommer bli så fin!!:P
Ikväll ska vi till farmor och lägga i båten och äta, då ska jag passa på att gå på fyndjakt i alla uthus och grejer. Det har jag gjort en hel massa gånger, men jag kan ju hitta nya saker som inte har gett mig samma idéer förrut!:)

Ha en bra kväll!
Malin

Drömmer om semester

2009-07-08 @ 21:44:54
Jag tror det är något fel på mig, jag är trött precis hela tiden, det spelar ingen roll hur mycket jag sover! Men jag är ledig fredag-söndag så då kanske jag kan sova igen lite, om det nu går! Skulle helst vilja ha semester nu på en gång, men det är bara en vecka kvar så det ska jag väl kunna klara av!

Igår blidde det Skansen, det började bra med en störtskur direkt när vi kom dit och hade parkerat, så det var bara att sätta sig i bilarna igen och vänta på att det värsta skulle gå över. Men sen var det bara att sätta på regnkläderna så klarade vi det andra regnet också.
Det blev en tur och tittade på djuren, så mysigt så att bara gå runt där och kika lite. Vi intog våran matsäck på en bänk under ett tak, tur var väl det för sen kom nästa störtskur :P När den dragit förbi gick vi vidare och avslutade sen kvällen med allsången. Den var så där tycker jag, inga höjdarartister direkt och så stod vi långt bak också eftersom vi hade Volmar, Eskil och 2 barnvagnar att tänka på. Fast jag hade ändå inte velat trängas med folk eftersom jag hatar mycket folk på samma plats!
Men hur som helst var det en lyckad kväll, mysig och trevlig och de två skurar som kom gjorde inte så mycket, bara man har rätt kläder så går allt!:D

Nej nu ska jag lägga mig och läsa innan det är dags att sova och sen gå upp och jobba. Jag ska nog passa på att drömma om semstern också;)
Mest ser jag fram emot att slippa vissa av arbetskamraterna, för där finns det några riktiga stolpskott som inte vet vad ansvar och gott bemötande är. Den här veckan började det dessutom en ny vikarie, jag kan säga att det är inte ofta som jag verkligen ogillar människor, men den här personen kan jag bara inte gilla, inte på nåt plan alls!

Malin

Sommartider

2009-07-06 @ 13:11:56
Hej!:)

Det här med att blogga på sommaren.. hmm det går så där, dels sitter jag inte vid datorn särskilt ofta, vissa gånger orkar jag bara inte skriva och sen som nu när jag väl skriver så kommer jag inte ihåg de roliga sakerna jag har gjort så då kan jag inte skriva om dem ;P

Men lite kommer jag ihåg trots allt, mamma och jag va t.ex. i Örebro förra veckan, ja bara en kort sväng, mest för att sova där i min varma lägenhet. Sen i torsdags åkte vi på loppmarknad i Nora, nice, jag hittade massa fynd som jag är så nöjd med. Nu vill jag bara fixa lite i min lägenhet också så jag får plats med de sakerna som ska upp:)

Annars har jag jobbat hela helgen 7-17 i lördags och 7-13.30 + 14.40-21.30 igår så jag är aningens trött och slö idag. Jag fick dessutom lov att jobba några extra timmar igår bara för att den jag skulle jobba med blev sjuk eller förlåt jag menar "sjuk", hon hade ju vart på fest kvällen innan, sånt blir man irriterad av! Så jobbdagen började alltså med att jag fick börja med att ringa runt till en massa andra vikarier och alla sa nej eftersom ingen av dem kan hemtjänsten! Men efter mycket pusslande fick vi till det, inte direkt så man vill börja en lång jobbdag..men men nu har jag avreagerat mig lite åtminstone!

Nu ska jag slänga in jobbkläderna i tvätten och sen ska mamma och jag till syster och fika, man måste ju passa på medans hon har semster och är hemma!:)

I morgon blir det nog Allsång på Skansen, synd bara att vädret inte är så fint som det skulle kunna vara, men det kanske är det i morgon kan vi ju hoppas!

Ha det bra!

Malin

Om

Min profilbild

Malin

RSS 2.0